شنبه, 25 آذر 1396 - السبت 28 ربيع الأول 1439 - Saturday 16th December 2017

چرا نمک نان کم شد

@count ساعتارسال به دوستان
پایگاه خبری تحلیلی تیتریک شهرستان دامغان
چرا نمک نان کم شد
یک مسئول سازمان غذا و دارو با تشریح اینکه چرا نمک نان کم شد، علت کاهش نیافتن قند نوشابه‌های انرژی‌زا را بیان کرد.

به گزارش گروه اجتماعی تیتریک دامغان به نقل از خبرگزاری تسنیم، بهروز جنت با اشاره به برنامه کاهش نمک، قند و روغن در فرآورده‌ها و محصولات غذایی،اظهار داشت: باید توجه کرد که این اقدامات فرآیندهایی مداوم محسوب می‌شوند و نمی‌توان گفت که طی مدت زمانی مشخص به پایان می‌رسند.

کاهش قند نوشابه‌های گازدار به زیر 10 گرم در  100سی‌سی

وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو در حوزه فرآورده‌های غذایی و خوراکی دو اقدام را پیش می‌برد، افزود: در وهله اول سعی می‌کنیم غلظت نمک، قند و چربی را در محصولات شور، پرکالری و شیرینی که با قندهای ساده شیرین شده‌اند، پایین آوریم. به عنوان مثال در گذشته حداقل قند ساده‌ای که در نوشابه‌های گازدار مورد استفاده قرار می‌گرفت، 12 گرم در  100 سی‌سی بود، اما وزارت بهداشت اعلام کرد که اولا باید واژه "حداقل" را برداریم و به‌جای آن واژه "حداکثر" بگذاریم. به این ترتیب میزان استاندارد قند ساده در نوشابه‌های گازدار را به حداکثر زیر 10 گرم در  100 سی‌سی تبدیل کردیم. البته برخی شرکت‌های خارجی و داخلی مقاومت‌هایی را در برابر این موضوع انجام دادند، اما چون این موضوع مصوب و پروانه‌های ساخت اصلاح شد، همه از این مصوبه تمکین کردند و اجرایی شد.

تغییر تدریجی در ذائقه مردم

جنت همچنین گفت: باید توجه کرد که کاهش قند، چربی و نمک در محصولات و فرآورده‌های غذایی باید به تدریج کاهش یابد؛ چراکه هدف‌مان تنها کاهش این موارد در فرآورده‌های غذایی و خوراکی نیست، بلکه هدف ما این است که ذائقه مردم هم تغییر کند و در عین حال برچسب‌گذاری‌ها هم اصلاح شوند. حال اگر به طور ناگهانی نمک را در محصولی کاهش دهیم، مردم به این طعم عادت نمی‌کنند. بنابراین مردم باید به تدریج به یک ذائقه خاص و سالم عادت کنند و ما باید به گونه‌ای این اقدام را پیش بریم که تفاوت طعم حس نشود. بر همین اساس به صورت سالانه قند، نمک و چربی را تاجایی که فرمولاسیون اجازه دهد، در برخی محصولات کاهش می‌دهیم.

نمک نان به زیر 1.5 گرم رسید

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بر این اساس هم چراغ راهنمای تغذیه را به مردم نشان می‌دهیم و هر سال هم یک محصول را به عنوان اولویت‌مان انتخاب می‌کنیم، گفت: به عنوان مثال در یک سال اولویت‌مان نوشابه است و در سال دیگر بر روی کاهش قند افزوده آبمیوه‌ها کار می‌کنیم. به طوریکه در سال گذشته اولویت کاری ما کاهش قند در نوشابه‌های گازدار و کاهش نمک در نان بود. باید توجه کرد که میزان نمک در نان در گذشته 2.5 گرم بود که به تدریج به دو گرم و در حال حاضر به زیر 1.5 گرم رسیده است و به همین ترتیب کار را ادامه می‌دهیم. در عین حال سعی می‌کنیم به صنعت هم کمک کنیم تا فرآورده‌هایی را در محصولاتش جایگزین کند.

جنت با بیان اینکه برای سال آینده هم به تدریج روی محصولات مختلفی مانند نوشابه‌های انرژی‌زا کار می‌کنیم، گفت: باید توجه کرد که محصولاتی مانند نوشابه‌های انرژی‌زا تعریف و گروه هدف خاص خود را دارند. این درحالیست که متاسفانه در ایران برخی فرآروده‌ها از گروه هدف‌شان خارج می‌شوند.

به گزارش ایفدانا جنت گفت: به عنوان مثال نمی‌توانیم بگوییم که قند نوشابه‌های انرژی‌زا را کاهش دهید، زیرا ورزشکاران آنها را مصرف می‌کنند و هدفشان دریافت کالری است. بنابراین عرضه برخی فرآورده‌های اینچنینی باید هدفمند شود و به دست گروه هدفش برسد.

سال 97؛ سال ارتقاء کیفیت نان

وی تاکید کرد: از طرفی یکی ازبرنامه‌های اصلی‌ ما برای سال آینده توجه به نان و فرآورده‌های آردی است. بر این اساس تلاش می‌کنیم که اولا بتوانیم نان‌ مصرفی‌ مردم را از نظر میزان نمک اصلاح کرده و در عین حال سایر بهبوددهنده‌ها و مخمرها را به آن اضافه کنیم. بر این اساس به نوعی سال آینده سال ارتقاء کیفیت نان در کشور است.

انتهای پیام/

0
Your rating: خالی

دیدگاه‌ها

ارسال نظر جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.
کد امنیتی
لطفا عبارت امنیتی را وارد نمایید.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

 

تمام حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تحلیلی تیتر یک می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلا مانع است.

طراحی شده توسط صددروازه

 

تلفن تماس : 02335262917

تلفن همراه مدیر مسئول: 09193330240

رایانامه : titreyek[a]chmail.ir

بازگشت