تاریخ انتشار : جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶
کد خبر : 1765

«خانه لطفی» دامغان میزبان گردشگران می‌شود

«خانه لطفی» دامغان میزبان گردشگران می‌شود

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی دامغان گفت: سفره‌خانه سنتی راه ابریشم در یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی دامغان یعنی خانه لطفی راه‌اندازی شده و این خانه متعلق به دوره قاجار است. مجتبی اکبرپور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ از صدور نخستین پروانه بهره‌برداری سفره‌خانه سنتی در دامغان خبر

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی دامغان گفت: سفره‌خانه سنتی راه ابریشم در یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی دامغان یعنی خانه لطفی راه‌اندازی شده و این خانه متعلق به دوره قاجار است.

مجتبی اکبرپور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ از صدور نخستین پروانه بهره‌برداری سفره‌خانه سنتی در دامغان خبر داد و اظهار کرد: این پروانه برای مجموعه فرهنگی و گردشگری راه ابریشم با کاربری سفره‌خانه سنتی و موزه‌ای صادر شده که با هدف حفظ و احیای بافت تاریخی و بناهای واجد ارزش معماری در شهر دامغان و همچنین توسعه زیرساخت‌های گردشگری منطقه فعالیت خود را آغاز کرده است.

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی دامغان در ادامه افزود: سفره‌خانه سنتی راه ابریشم در یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی دامغان یعنی خانه لطفی راه‌اندازی شده و این خانه متعلق به دوره قاجار بوده و با ویژگی‌هایی نظیر درهای چوبی، سرستون‌های گچ‌بری‌شده، طاق‌نماهای اصیل و ایوان‌های بزرگ، از نمونه‌های برجسته معماری تاریخی منطقه به‌شمار می‌رود.

وی عنوان کرد: تلاش ما در اداره میراث‌ فرهنگی بر آن است تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی این‌گونه بناها نه تنها حفظ شوند بلکه با کاربری‌های فرهنگی، هنری و گردشگری احیا شوند و به حیات شهری بازگردند.

اکبرپور با اشاره به نقش مؤثر بخش خصوصی در تحقق اهداف حوزه گردشگری تصریح کرد: مجموعه راه ابریشم با سرمایه‌گذاری کامل بخش خصوصی راه‌اندازی شده و این موضوع نشان‌دهنده اعتماد سرمایه‌گذاران به ظرفیت‌های گردشگری دامغان است و این پروژه در گام نخست برای بیش از ۱۰ نفر به‌صورت مستقیم اشتغال‌زایی کرده و در ادامه نیز با توسعه فعالیت‌های فرهنگی و خدماتی زمینه اشتغال غیرمستقیم بیشتری را فراهم خواهد کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این مجموعه نه‌ تنها به‌عنوان یک سفره‌خانه سنتی بلکه با هویت موزه‌ای و فرهنگی فعالیت می‌کند و در طراحی داخلی این فضا تلاش شده تا اصالت معماری ایرانی – اسلامی به‌طور کامل حفظ شود و بازدیدکنندگان بتوانند ضمن استفاده از خدمات رفاهی تجربه‌ای ملموس از فضای زندگی در خانه‌های سنتی دامغان را نیز لمس کنند.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی دامغان تأکید کرد: این اقدام در راستای سیاست‌های کلان وزارت میراث‌فرهنگی در زمینه بهره‌برداری از اماکن تاریخی و همچنین تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) به‌نام سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده صورت گرفته و ما بر آنیم با فراهم آوردن بسترهای حمایتی سرمایه‌گذاران بیشتری را به احیای خانه‌های تاریخی و راه‌اندازی کسب‌وکارهای گردشگری جذب کنیم.

اکبرپور ابراز کرد: با توسعه این‌گونه پروژه‌ها دامغان می‌تواند به یکی از مقاصد جذاب گردشگری فرهنگی و تاریخی کشور تبدیل شود و در کنار جاذبه‌های طبیعی نقش پررنگ‌تری در صنعت گردشگری ملی ایفا کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفده − 7 =