به مناسب ٩ اردیبهشت روز روان شناس

ابولفضل منشی زاده روانشناس بالینی و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تیتر یک به مناسب ٩ اردیبهشت روز روان شناس پیرامون نقش روان شناسان در ارتقای سلامت روان جامعه گفت: روانشناسان، با تکیه بر اصول علمی و مبتنی بر شواهد، نقش بسیار مهمی در تشخیص، پیشگیری و درمان اختلالات روانی، ارتقاء بهداشت
ابولفضل منشی زاده روانشناس بالینی و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تیتر یک به مناسب ٩ اردیبهشت روز روان شناس پیرامون نقش روان شناسان در ارتقای سلامت روان جامعه گفت:
روانشناسان، با تکیه بر اصول علمی و مبتنی بر شواهد، نقش بسیار مهمی در تشخیص، پیشگیری و درمان اختلالات روانی، ارتقاء بهداشت روان، آموزش مهارتهای زندگی، مدیریت هیجانات، بهبود کیفیت روابط انسانی و توسعه سرمایه روانی جوامع ایفا میکنند.
وی افزود:
اهمیت سلامت روان چنان بنیادی و اثرگذار است که در بسیاری از نظریات علمی و گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، سلامت روان را مقدم بر سلامت جسم معرفی کردهاند.
منشی زاده خاطرنشان کرد:
بدون سلامت روان پایدار، فرد در معرض ابتلا به بیماریهای جسمی، قلبی، دیابت، اختلالات گوارشی، بیماریهای خودایمنی و حتی برخی از سرطانها قرار میگیرد.
وی تشریح کرد:
امروزه در حوزه علمی و پزشکی اثبات شده است که بسیاری از بیماریهای جسمانی، ریشه در مشکلات روانی حلنشده دارند.
ابوالفضل منشی زاده با اشاره به
وجود این مساله مهم خاطرنشان کرد:
در کشور ما هنوز آگاهی عمومی نسبت به نقش حیاتی روانشناسان به حد مطلوب نرسیده است. در بسیاری موارد، مردم به دلیل نبود آموزش صحیح یا نگرشهای نادرست فرهنگی، مشکلات روانی را نادیده میگیرند یا برای درمان به افراد غیرمتخصص، مشاوران بدون صلاحیت یا تحت تأثیر تبلیغات بهاصطلاح روانشناسیهای زرد و غیرعلمی مراجعه میکنند.
وی تاکید کرد: با مراجعه به افراد غیرمتخصص
، افرادی که بدون تحصیلات معتبر و بدون آگاهی از اصول علمی، توصیههایی ارائه میدهند که گاه بسیار آسیبزا است.
این روانشناس بالینی مطرح کرد:
اصول علمی روانشناسی ایجاب میکند که هرگونه مداخله روانی باید توسط روانشناسان دارای تحصیلات دانشگاهی مرتبط، پروانه معتبر و آشنایی کامل با دانش روز انجام گیرد.
وی افزود:
روانشناسان متعهد نهتنها درمانگر، بلکه آموزگار سلامت روان، حامی پیشگیری از اختلالات روانی و تسهیلکننده رشد فردی و اجتماعی هستند.
ابوالفضل منشی زاده روانشناس و مشاور خانواده در قسمت دیگر سخنان خود اظهار داشت:
روز روانشناس نباید تنها روز تقدیر از یک قشر زحمتکش باشد، بلکه باید روزی برای ترویج آگاهی اجتماعی نسبت به لزوم مراجعه به متخصصان واقعی این رشته و مقابله با گسترش روانشناسیهای غیرعلمی و تجاری باشد.
منشی زاده پیرامون نقش روانشناسان در زمان بحران های فردی و اجتماعی بیان کرد:
در دوران بحرانهای فردی مانند سوگ، بیماری، طلاق، یا بحرانهای اجتماعی نظیر بلایای طبیعی، اپیدمیها، جنگها یا فروپاشیهای اقتصادی، نقش روانشناسان از اهمیت دوچندان برخوردار میشود.
وی افزود:
روانشناسان با بهرهگیری از رویکردهای علمی درمانی، همچون مشاورههای بحران، روشهای بازسازی روانی و آموزش مهارتهای مقابلهای صحیح، به بازسازی سلامت روان افراد و ارتقاء تابآوری جامعه کمک میکنند.
ابوالفضل منشی زاده با تاکید بر حضور و نقش موثر روانشناسان در زمان بحران عنوان کرد:
روانشناسان علاوه بر درمان فردی، در بازتوانی جوامع، آموزش روشهای مقابله مؤثر با بحران، ارتقاء امید اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای روانی بلندمدت نقش محوری دارند.
وی با تاکیدبر این موضوع که بدون حضور روانشناسان در تیمهای مدیریت بحران، امکان ترمیم آسیبهای روانی در مقیاس وسیع کاهش یافته و آثار منفی بحران میتواند برای سالیان طولانی گریبانگیر جامعه شودخاطرنشان کرد:
در دوران همهگیری کرونا مشاهده شد که روانشناسان با ارائه خدمات مشاورهای، حمایت از کادر درمان، بازتوانی بیماران و آموزش عمومی نقش بیبدیلی ایفا کردند.
وی گفت :در جامعه ما هنوز توجه به حضور روانشناسان در فرآیندهای مدیریت بحران به حد کافی جدی گرفته نمیشود.
از سوی دیگر، در دوران بحران، خطر مراجعه مردم به افراد غیرمتخصص، بهاصطلاح مشاوران زرد و توصیههای غیرعلمی، افزایش مییابد و میتواند آسیبهای روانی موجود را تشدید کند.
ابوالفضل منشی زاده پیرامون حل این مشکل در بحران های آینده افزود:
راهبرد صحیح و علمی، تقویت فرهنگ مراجعه به روانشناسان متخصص، دارای صلاحیت علمی، آشنا با اصول اخلاق حرفهای و متعهد به استانداردهای درمانی معتبر است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰