تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۶
کد خبر : 1480

نقش مهم کاروانسراها در کاربری بازار قدیمی و سنتی دامغان

نقش مهم کاروانسراها در کاربری بازار قدیمی و سنتی دامغان

زهرا حاج اسماعیلی کارشناس ارشد چینه شناسی و فعال فرهنگی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تیتر یک با اشاره به نقش مهم کاروانسراها در کاربری بازار قدیمی و سنتی دامغان بیان کرد: بازار قدیمی و سنتی دامغان معروف به بازار سرپوش، دو قسمت پشت بازار و پایین بازار داشت، قسمت پایین بازار ازقسمت جنوبی

زهرا حاج اسماعیلی کارشناس ارشد چینه شناسی
و فعال فرهنگی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تیتر یک با اشاره به نقش مهم کاروانسراها در کاربری بازار قدیمی و سنتی دامغان بیان کرد:
بازار قدیمی و سنتی دامغان معروف به بازار سرپوش، دو قسمت پشت بازار و پایین بازار داشت، قسمت پایین بازار ازقسمت جنوبی دیوار بارو شروع می شد.

 

وی افزود: پایین بازار که به بازار خرفروشان معروف بود در حال حاضر همان میدان معلم شهرستان دامغان است.
حاج اسماعیلی در خصوص اینکه چرا پایین بازار دامغان به بازار خرفروشان معروف بود تصریح کرد:
ورودی اصلی بارگیری اجناس و بارها جهت فروش جنوب دامغان بود و کاروان هایی که از شمال دامغان هم وارد می شدند به این قسمت گسیل داده می شدند، ابتدایی ترین مکانش به خرفروشان معروف بود. مکانی که اسب، شتر و چهارپایان تجار و بازرگانان جهت استراحت و خوراک نگهداری می شد.
این فعال فرهنگی در ادامه خاطرنشان کرد :
در بازار سنتی دامغان با توجه به نیاز مردم و بازرگانان کاربری های مختلفی وجود داشت که یکی از مهمترین آنها کاروان سرا بود.
وی مطرح کرد: یکی از این کاروانسرا در محل دروازه جنوبی دامغان یا همان دروازه شامان بود، که تجار و بازرگانان در این مکان اتراق می کردند جهت استراحت چهارپایان، و اجناسی که برای فروش داشتند توسط باربران، گاری داران و… به بازار می بردند.
زهرا حاج اسماعیلی در قسمتی از سخنان خود با اشاره به اینکه بازار سنتی دامغان در دل ۴ کاروانسرا قرار گرفته بود تشریح کرد:
اولین کاروانسرای شهر معروف به رباط شاه عباسی، در محل دروازه غربی یا همان دروازه تهران قرار داشت که ورودی اول بازار محسوب می شد و تردد عامه مردم به داخل بازار از آنجا صورت می گرفت.
وی خاطرنشان کرد: دومین کاروانسرا در میدان امام خمینی دامغان ساختمان مخابرات بود، در این مکان اجناسی مانند قند وشکر خواروبار، برنج و گندم و… بارگیری می شد و وارد بازار می شد.
حاج اسماعیلی اذعان کرد :
کاروانسرای سوم که فرش، منسوجات، صنایع دستی بارگیری می شد قسمت وسط بازار فعلی و تا پشت پاساژ عمویی ادامه داشت.
این فعال فرهنگی درسخنان پایانی خود بیان کرد:
چهارمین کاروانسرا که شاخصه ی مذهبی بسیار زیبایی داشت پشت تکیه درب قلعه بود.
وی افزود: ابتدای کاروانسرا یک مسجد کوچک بود که در حال حاضر هم در بازار دامغان وجود دارد در بین اهالی شهر به مَسجِدو معروف بود.
این فعال فرهنگی تشریح کرد:
بازرگانان و تجار از ورودی تکیه درب قلعه وارد کاروان سرا و از قسمت خروجی تکیه خارج می شدند. در این مکان اجناس مسی و… بارگیری میشد در راسته ی بازار مسگران، بازارچه نواب فعلی.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده − 16 =