برگزاری شانزدهمین جشنواره «گلغلتان» در دامغان


دبیر شانزدهمین جشنواره آئین گلغلتان دامغان گفت: جشنواره ملی گلغلتان با هدف شناسایی ظرفیتهای گردشگری منطقه امیرآباد و معرفی امیریه بهعنوان قطب تولید گل محمدی استان سمنان برگزار میشود. مصطفی فوادیان در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به برگزاری این آئین سنتی از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت در امیریه دامغان
دبیر شانزدهمین جشنواره آئین گلغلتان دامغان گفت: جشنواره ملی گلغلتان با هدف شناسایی ظرفیتهای گردشگری منطقه امیرآباد و معرفی امیریه بهعنوان قطب تولید گل محمدی استان سمنان برگزار میشود.
مصطفی فوادیان در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به برگزاری این آئین سنتی از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت در امیریه دامغان اظهار کرد: جشنواره ملی گلغلتان با هدف شناسایی ظرفیتهای گردشگری منطقه امیرآباد و معرفی امیریه به عنوان قطب تولید گل محمدی استان سمنان برگزار میشود.
دبیر شانزدهمین جشنواره آئین گلغلتان دامغان در ادامه افزود: گلغلتان یکی از آئینهای دیرینه و کهن ایرانزمین است که ریشه در باورهای سنتی و فرهنگ غنی مردم این دیار دارد و در این آئین نوزادان را در میان گلهای محمدی پرپر و تازه میغلتانند تا با عطر و لطافت گل، روح و جسم آنها را طراوت ببخشند و از بلاها حفظ شوند و این رسم از گذشته تاکنون با استقبال خانوادهها روبهرو بوده و نسل به نسل منتقل شده است.
فوادیان با تأکید بر اهمیت برگزاری چنین آئینهایی در پاسداشت میراث معنوی کشور گفت: در این دوره از جشنواره پیشبینی میشود بیش از ۴۰۰ نوزاد از سراسر کشور در این آئین حضور یابند و حضور خانوادهها از استانهای مختلف و مشارکت فعال آنان در این مراسم نشان از علاقهمندی مردم به فرهنگ اصیل ایرانی است.
وی عنوان کرد: جشنواره امسال با بیش از ۲۰ برنامه فرهنگی، آموزشی و تفریحی همراه است که از جمله آنها میتوان به برپایی نمایشگاه سوغات و صنایع دستی در ۳۰ غرفه، پخت غذاهای سنتی و محلی، جشنواره نوا و نغمههای امیریه و همایش ملی تأثیر گیاهان دارویی بر پوست انسان اشاره کرد.
فوادیان بیان کرد: این مراسم نه تنها باعث آشنایی بیشتر نسل جدید با آئینهای نیاکان خود میشود بلکه بستری مناسب برای معرفی ظرفیتهای گردشگری، اقتصادی و کشاورزی منطقه امیریه نیز فراهم میسازد و گل محمدی که محور اصلی این آئین است یکی از محصولات ارزشمند کشاورزی این منطقه بوده که کاربردهای فراوانی در صنایع دارویی و آرایشی دارد.
دبیر جشنواره با ابراز امیدواری گفت: انتظار میرود با استمرار برگزاری این آئین بتوان گامی موثر در جهت تقویت هویت فرهنگی، رونق گردشگری و اشتغالزایی در منطقه برداشت و سنتهای نیکو را به نسلهای آینده منتقل کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰