تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۵ - ۱۳:۱۹
کد خبر : 3222

به گزارش خبرگزاری فارس:

صدرالحسینی: طراحی‌های لازم برای اسیر گرفتن از آمریکایی‌ها انجام شده است

صدرالحسینی: طراحی‌های لازم برای اسیر گرفتن از آمریکایی‌ها انجام شده است

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رزمندگان ما یکی از خواسته‌های اساسی خود را اسیر گرفتن از نیروهای آمریکایی می‌دانند. هم آمادگی لازم برای چنین شرایطی وجود دارد و هم طراحی‌های مختلف برای آن انجام شده است. به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفت‌وگویی تلویزیونی با شبکه خبر سیما

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رزمندگان ما یکی از خواسته‌های اساسی خود را اسیر گرفتن از نیروهای آمریکایی می‌دانند. هم آمادگی لازم برای چنین شرایطی وجود دارد و هم طراحی‌های مختلف برای آن انجام شده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفت‌وگویی تلویزیونی با شبکه خبر سیما ضمن اشاره به تحولات پس از جنگ ۴۰ روزه اظهار کرد: رژیم آمریکا از فضای ایجادشده پس از جنگ ۴۰ روزه بیشترین سوءاستفاده را در عرصه بین‌المللی انجام داد. وی افزود: هدف آنها این بود که ناکامی‌های خود در دو جنگ ۱۲ روزه و ۴۰ روزه را در حوزه مذاکرات جبران کنند، اما این هدف محقق نشد و در نتیجه، چهره واقعی آمریکا بار دیگر حتی برای کشورهای همسو با این کشور نیز آشکار شد.جمهوری اسلامی برای حفظ امنیت منطقه از تشدید تنش پرهیز کردبنابر گفته این کارشناس مسائل منطقه، آمریکا طی هفته‌های گذشته به‌تدریج آتش‌بس را نقض کرد و در برخی نقاط جنوبی کشور اقداماتی انجام داد. در مقابل، جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را به کار گرفت تا منطقه روی ناآرامی را نبیند، زیرا شعارها و رویکردهای جمهوری اسلامی در طول ۴۷ سال گذشته همواره بر ایجاد امنیت پایدار در منطقه استوار بوده و به همین دلیل سیاست تهران، جلوگیری از تشدید تنش در منطقه بوده است.
صدرالحسینی ادامه داد: با وجود این رویکرد، آمریکایی‌ها از خویشتنداری جمهوری اسلامی سوءاستفاده کردند و مراکز مختلفی را در نقاط جنوبی و برخی استان‌های نزدیک به جنوب کشور هدف قرار دادند؛ از جمله در استان ایلام و حتی در مواردی تا کرمان اقداماتی انجام دادند.وی با اشاره به بیانیه امروز قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) گفت: جمهوری اسلامی با صدور این بیانیه قصد داشت این پیام را به بسیاری از کشورهای منطقه که با آمریکا همراهی و همسویی دارند منتقل کند که صبر ایران در برابر جنایت‌هایی که صورت می‌گیرد، حد و مرزی دارد و در صورت تداوم اقدامات آمریکا، موضوع می‌تواند از سطح منطقه به عرصه فرامنطقه‌ای نیز کشیده شود.این کارشناس مسائل غرب آسیا این موضوع را یکی از مهم‌ترین نکات بیانیه دانست و افزود: کشورهایی که تاکنون خاک خود را در اختیار آمریکا قرار داده‌اند، به خوبی می‌دانند که جمهوری اسلامی در صورت تعرض، پایگاه‌های آمریکایی در منطقه را هدف قرار می‌دهد. اما نکته‌ای که در بیانیه قرارگاه خاتم‌الانبیا مورد اشاره قرار گرفت، نشان می‌دهد جمهوری اسلامی در صورت ضرورت، تنها به این محدوده جغرافیایی بسنده نخواهد کرد.
ایران اشراف اطلاعاتی کاملی بر مراکز حیاتی و زیرساخت‌های کشورهای منطقه داردصدرالحسینی اظهار کرد: اگر اقدامات آمریکا ادامه پیدا کند، پاسخ جمهوری اسلامی می‌تواند زیرساخت‌های کشورهای منطقه‌ای را که در این تجاوزات نقش دارند نیز دربرگیرد؛ زیرا این کشورها در اقداماتی مشارکت داشته‌اند که بخشی از آنها حمله به بیمارستان‌ها، مراکز تولیدی، سیلوهای ذخیره گندم و دیگر مراکز غیرنظامی بوده است.وی افزود: بنابراین، کشورهای همسایه نباید انتظار داشته باشند جمهوری اسلامی همچنان خطوط قرمز گذشته خود را که صرفاً محدود به پایگاه‌های آمریکایی بود، حفظ کند. جمهوری اسلامی ایران اشراف اطلاعاتی کاملی بر مراکز حیاتی و زیرساخت‌های کشورهای منطقه دارد و در صورت نیاز، این مراکز می‌توانند هدف پاسخ ایران قرار گیرند.
پاسخ ایران می‌تواند فراتر از پایگاه‌های آمریکایی باشدکارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی همواره به دنبال صلح، آرامش و امنیت برای منطقه و جهان بوده است، درباره احتمال گسترش دامنه پاسخ ایران به خارج از منطقه غرب آسیا گفت: درباره جزئیات این موضوع، تصمیم‌گیری بر عهده نیروهای مسلح است و طبیعی است که به دلیل ملاحظات عملیاتی، این موضوع با صراحت اعلام نشود.وی تصریح کرد: هنگامی که از «فرامنطقه» سخن گفته می‌شود، منظور صرفاً منطقه غرب آسیا نیست، بلکه حوزه‌ای فراتر از این منطقه و متناسب با توانمندی‌هایی است که انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت در نقاط مختلف جهان در اختیار دارند.صدرالحسینی تأکید کرد: این موضوع باید همچنان در چارچوب راهبرد ابهام باقی بماند و تا زمان اجرا، دشمن نباید از جزئیات آن آگاه شود؛ زیرا همین ابهام، بخشی از بازدارندگی جمهوری اسلامی را شکل می‌دهد و دشمن را در وضعیت بلاتکلیفی قرار می‌دهد.
باب‌المندب؛ یکی از گزینه‌های احتمالی در صورت گسترش درگیریصدرالحسینی در ادامه با اشاره به سناریوهای احتمالی در صورت تداوم اقدامات آمریکا گفت: ممکن است نخستین گام در این زمینه، موضوع باب‌المندب باشد. با توجه به بسته بودن تنگه هرمز، اگر باب‌المندب نیز بسته شود، فشار اقتصادی بیشتری بر آمریکا و کشورهای همسو با آن وارد خواهد شد.وی در عین حال تأکید کرد: جمهوری اسلامی همچنان با صبوری عمل می‌کند تا حتی خون یک فرد بی‌گناه در منطقه نیز ریخته نشود و مردم منطقه با مشکلات ناشی از جنگ مواجه نشوند. به اعتقاد من، این صبوری جمهوری اسلامی قابل تقدیر و در عین حال تأثیرگذار بوده است.حمله به مراکز غیرنظامی با هدف شکستن حمایت مردمیاین کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه اقدامات اخیر آمریکا در چارچوب پذیرش‌نکردن قواعد انسانی و بین‌المللی قابل ارزیابی است، اظهار داشت: آمریکایی‌ها با هدف ارسال این پیام به مردم ایران که حمایت از نظام جمهوری اسلامی و نیروهای مسلح برای آنها هزینه خواهد داشت، به مراکز غیرنظامی حمله می‌کنند.صدرالحسینی افزود: نمونه‌هایی از این اقدامات در اهواز و مناطق دیگر مشاهده شد؛ از جمله آسیب رساندن به مراکز نگهداری گندم و همچنین وقوع انفجارهایی در نزدیکی بیمارستان شهید بقایی اهواز بر اثر حملات هواپیماهای متجاوز آمریکایی.وی ادامه داد: هدف از این اقدامات آن است که آمریکا این پیام را منتقل کند که به هیچ‌یک از خطوط قرمز انسانی و قواعد و رویه‌های بین‌المللی پایبند نیست و مردم ایران باید در برابر خواسته‌های این کشور تسلیم شوند.
هدف آمریکا، وادار کردن ملت ایران به تسلیم استصدرالحسینی تصریح کرد: نکته اساسی این است که آمریکایی‌ها می‌خواهند ملت ایران پرچم تسلیم را بلند کند. تصور آنها این است که با تحمیل هزینه‌های مختلف به مردم، حمایت ملت ایران از نظام جمهوری اسلامی و نیروهای مسلح کاهش خواهد یافت.وی با اشاره به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا گفت: حتی عصبانیتی که در سخنان رئیس‌جمهور آمریکا و توهین‌هایی که خطاب به مردم ایران مطرح می‌شود نیز در همین چارچوب قابل تحلیل است.تحلیل عصبانیت ترامپ پس از مراسم تشییع رهبر شهیداین کارشناس مسائل غرب آسیا درباره علت افزایش لفاظی‌های رئیس‌جمهور آمریکا اظهار داشت: عصبانیت اخیر ترامپ از زمانی آغاز شد که مراسم تشییع و تدفین رهبر معظم انقلاب در تهران، قم، نجف، کربلا و مشهد برگزار شد و جمعیت‌های میلیونی در این مراسم حضور یافتند.وی افزود: مشاهده تصاویر این مراسم و عشق و علاقه مردم نسبت به رهبر شهید و همچنین بیعت آنان با رهبر حاضر، ترامپ را عصبانی کرد و به همین دلیل ابتدا لفاظی‌هایی را که در شأن خود و اطرافیانش است آغاز کرد و سپس شدت عمل در حوزه نظامی را افزایش داد.صدرالحسینی ادامه داد: آمریکا بر اساس اطلاعات نادرستی که دریافت کرده بود، ملت ایران را به‌درستی نشناخته بود و تصور می‌کرد با فشارهای اولیه، مردم از مواضع خود عقب‌نشینی خواهند کرد و این کشور می‌تواند به‌راحتی به اهداف خود دست یابد.وی خاطرنشان کرد: اما مقاومتی که از سوی ملت ایران و نیروهای مسلح شکل گرفت، این محاسبات را برهم زد و موجب شد رئیس‌جمهور آمریکا با عصبانیت بیشتری مواضع خود را مطرح کند.
کشورهای منطقه به ناکارآمدی حضور آمریکا پی برده‌اندصدرالحسینی با اشاره به مواضع برخی کشورهای منطقه گفت: پیش از تحولات اخیر نیز این کشورها تا حدی متوجه شده بودند که نزدیکی به جمهوری اسلامی امنیت‌آفرین است و همراهی با آمریکا امنیت ایجاد نمی‌کند.وی افزود: البته واقعیت این است که برخی دولت‌های منطقه به دلیل وابستگی حکومت‌هایشان به حمایت آمریکا، ناچار به همراهی با واشنگتن هستند، اما در نشست‌های غیرعلنی و مذاکرات دوجانبه بارها تأکید کرده‌اند که آمریکایی‌ها نه‌تنها امنیت‌آفرین نبوده‌اند، بلکه امنیت منطقه را از بین برده‌اند.
ایران‌هراسی؛ ابزاری برای باج‌گیری آمریکا از کشورهای منطقهصدرالحسینی با اشاره به سیاست‌های چند دهه اخیر آمریکا در غرب آسیا اظهار داشت: آمریکایی‌ها سال‌ها با ایجاد پروژه ایران‌هراسی از کشورهای منطقه باج‌گیری می‌کردند و تلاش داشتند این تصور را القا کنند که جمهوری اسلامی تهدیدی برای امنیت همسایگان است.وی افزود: اکنون بسیاری از مردم منطقه به این نتیجه رسیده‌اند که این ادعاها واقعیت نداشته و برعکس، جمهوری اسلامی ایران با صبوری، حسن همجواری و همکاری با کشورهای منطقه، نقش مهمی در ایجاد امنیت ایفا کرده است.کشورهای منطقه باید درباره آینده امنیت خود تصمیم بگیرنداین کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه کشورهای منطقه در شرایط حساسی قرار گرفته‌اند، گفت: امروز هم دولت‌های منطقه و هم ملت‌های منطقه باید برای آینده بلندمدت خود تصمیمی روشن و قاطع اتخاذ کنند.صدرالحسینی ادامه داد: آنها یا باید امنیت منطقه‌ای و دسته‌جمعی را بپذیرند که جمهوری اسلامی ایران نقش اصلی در تحقق آن خواهد داشت، یا همچنان زیر سلطه آمریکا باقی بمانند و روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را که واشنگتن به‌شدت دنبال می‌کند، ادامه دهند.
نیروهای مسلح برای بدترین سناریوها آمادگی کامل دارندوی با تأکید بر آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی اظهار داشت: حقیقت این است که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی برای بدترین سناریوها آماده هستند.صدرالحسینی افزود: چند ماه پیش نیز زمانی که بحث احتمال تصرف جزیره خارک توسط آمریکایی‌ها مطرح بود، تأکید کردم که رزمندگان ما یکی از خواسته‌های اساسی خود را گرفتن اسیر از نیروهای آمریکایی می‌دانند.وی ادامه داد: نیروهای مسلح هم برای چنین شرایطی آمادگی دارند، هم طراحی‌های لازم را انجام داده‌اند و هم بعید می‌دانم آمریکایی‌ها تصور کنند که با تصرف احتمالی یکی از جزایر جمهوری اسلامی می‌توانند به اهداف اصلی خود دست یابند.هرگونه تعرض به تمامیت ارضی ایران، وحدت ملی را تقویت خواهد کرداین کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: اگر چنین اقدامی صورت گیرد، نتیجه آن چیزی جز افزایش وحدت ملت ایران نخواهد بود و در آن زمان تنفر عمومی از آمریکا بیش از گذشته شکل خواهد گرفت.صدرالحسینی افزود: در چنین شرایطی، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز شیوه رزم، مقابله با آمریکا و دفاع از تمامیت ارضی کشور را با شرایطی متفاوت از وضعیت کنونی دنبال خواهند کرد.
رزمندگان ما برای اسیر گرفتن از نیروهای آمریکایی آمادگی دارندصدرالحسینی با اشاره به آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی برای سناریوهای مختلف اظهار کرد: نیروهای مسلح برای بدترین سناریوها آمادگی کامل دارند. چند ماه پیش نیز در جریان مباحث مربوط به احتمال اقدام آمریکا علیه جزیره خارک، این موضوع را مطرح کردم و اکنون نیز بر آن تأکید دارم.وی افزود: رزمندگان ما یکی از خواسته‌های اساسی خود را اسیر گرفتن از نیروهای آمریکایی می‌دانند. هم آمادگی لازم برای چنین شرایطی وجود دارد و هم طراحی‌های مختلف برای آن انجام شده است.این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: آمریکایی‌ها نباید تصور کنند که با تصرف احتمالی یکی از جزایر جمهوری اسلامی به اهداف خود دست خواهند یافت؛ چراکه چنین اقدامی آغاز وحدت بیشتر ملت ایران خواهد بود و در آن صورت، نوع رزم و مقابله نیروهای مسلح جمهوری اسلامی با آمریکا نسبت به شرایط فعلی متفاوت خواهد شد.وی گفت: بیشتر رزمندگان ما علاقه‌مند هستند که پس از سال‌ها، بار دیگر اسارت نظامیان آمریکایی را شاهد باشند و ذلت آنان را در حالی که در برابر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی زانو زده‌اند، مشاهده کنند.
عملکرد اخیر نیروهای مسلح می‌تواند تصویری از آینده باشدصدرالحسینی در پایان با اشاره به تحولات چند روز اخیر گفت: اگر مخاطبان به نوع برخورد جمهوری اسلامی با تجاوزات آمریکا در روزهای گذشته توجه کرده باشند، مشاهده می‌کنند که شیوه مقابله نیروهای مسلح با گذشته متفاوت بوده است.وی افزود: دقت عملیاتی رزمندگان جمهوری اسلامی، به‌ویژه در حوزه عملکرد نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه، نسبت به گذشته تفاوت محسوسی داشته و این موضوع می‌تواند چشم‌اندازی از نحوه اقدامات آینده جمهوری اسلامی در برابر هرگونه تجاوز باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده + 2 =